Rulada de cascaval este un aperitiv aspectuos, usor de preparat si foarte gustos. Poate fi umpluta cu diverse legume, mezeluri si alte branzeturi pentru un gust mai bun. Noi va propunem insa o reteta mai simpla, de baza, de la care sa puteti experimenta. Pentru rulada cu cascaval aveti nevoie de cascaval, puteti folosi si cascaval afumat, daca va place, muschi de porc feliat si ardei gogosar murati.
Pentru a forma rulada, cascavalul se topeste la bain-marie, pana devine o pasta, dupa care se intinde in forma dreptunghiulara, astfel inca sa poata fi umplut cu feliile de muschi de porc si de ardei. Se lasa apoi la rece peste noapte, timp in care se incheaga, iar aromele se intrepatrund. Este ideala la mesele festive, alaturi de alte aperitive.
Cascavalul se taie cubulete si se pune intr-un vas, la bain-marie, pana se topeste complet.
Pe un blat asezam o bucata dreptunghiulara de folie aluminiu, iar deasupra 1 folie alimentara ( dimensiune 30x20cm).
Se toarna cascavalul pe folie, iar cu o lingura intindem sub forma dreptunghiulara de 5-6 mm grosime.
Pe toata suprafata adaugam un strat de muschi feliat subtire, iar la margine un rand de gogosar felii.
Rulam strans doar cu folia alimentara, apoi rulam cu folia de aluminiu.
Se strange bine la capete , se pune la rece, pentru 3 ore, apoi se portioneaza in felii potrivite .
Pofta Buna!