Ochiuri romanesti

Ingrediente:

4 oua proaspete,  1 litru de apa,  2 linguri otet (alb sau de mere), sare dupa gust, paine prajita, verdeata pentru decor, piper proaspat macinat.

Timp preparare

10 minute

Nr. portii

2

5/5 - (12 votes)

Ochiurile romanesti, cunoscute si ca oua posate, sunt o reteta  simpla si gustoasa, des intalnita in micul dejun. Ele se disting prin metoda de gatire in apa cu otet, care ofera un albus fin si galbenus moale, perfect pentru a fi savurat pe o felie de paine prajita. Aceste oua posate pot fi servite ca atare sau ca parte a unui mic dejun mai bogat, alaturi de legume sau mezeluri.

Punem apa la fiert intr-o cratita de dimensiuni medii.

Cand apa incepe sa fiarba usor (nu in clocot), adaugam otetul.

Otetul ajuta la coagularea albusului si mentine oul compact.

Spargem  ouale unul cate unul intr-un bol mic. Apoi, cu grija, turnam oul in apa care fierbe usor. Repeta acest pas pentru fiecare ou.

Gatim ouale timp de 3-4 minute, pana cand albusul s-a coagulat, dar galbenusul ramane moale. Pentru oua mai ferme,  lasam ouale in apa inca 1-2 minute.

Scoatem ouale cu o spumiera si le asezam pe o farfurie. Le presaram cu sare, piper  dupa gust si le servim cu  paine prajita.

Ca sugestie de servire, eu am ales sa le servesc cu paine prajita, somon afumat si  rosii cherry.

Poti decora cu verdeata pentru un plus de culoare si prospetime.

Sursa foto

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *