Naut crocant, reteta la cuptor, este o gustare usoara, cu textura crocanta, perfecta pentru a fi savurata in orice moment al zilei. Nautul crocant este o optiune excelenta pentru cei care doresc o alimentatie sanatoasa, dar si o sursa de fibre.
Scurgem nautul din conserva, il trecem prin apa rece si il punem la scurs, intr-o sita.
Transferam nautul scurs intr-un bol, adaugam sosul de rosii, cimbru, boia de ardei, praful de usturoi, zeama de lamaie, uleiul si sarea.
Amestecam si transferam totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, intr-un singur strat.
Punem tava in cuptorul preincalzit la 180C/ 30 minute.
Dupa 10 minute, miscam tava, astfel incat nautul sa se intoarca si il mai lasam 10 minute.
Repetam operatia de doua ori in 30 de minute.
Dupa coacere, nautul trebuie sa fie crocant la exterior.
Putem servi nautul crocant ca gustare sau il puteti adauga in salate pentru un plus de bunatate.
Pofta buna!