Ingrediente Briose cu frisca
200 gr unt , 180 gr zahar, 4 oua, 1 plic zahar vanilat, 1/2 plic praf de copt, 300 gr faina, 1 praf de sare.
Decor: frisca vanilata , nuca de cocos.
Mod de preparare Briose cu frisca
- Untul se mixeaza cu zaharul pana obtinem o compozite omogena.
- Adaugam pe rand ouale si mixam continuu.
- Adaugam praful de sare, vanilia si faina amestecata cu praful de copt.
- Se amesteca usor pana la incorporare.
- Intr-o tava cu forme de briose punem chese iar in fiecare chesa turnam compozitia de briose cu ajutorul unui pos prevazut cu dui, cca 1/2 din forma.
- Se introduce tava in cuptorul incalzit la 160C si se lasa la copt cca 25 min . Cand au capatat o culoare usor aurie se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.
- Se decoreaza cu o avelina de frisca vanilata si nuca de cocos.
Se servesc alaturi de cafea sau ceai.
Pofta Buna!