Ciorba de pui cu salata verde, o bunatate pentru masa de pranz. Reteta Ciorba de pui cu salata verde este simpla si rapida.
Spalam si curatam legumele . Taiem morcovii in rondele , iar ceapa o taiem marunt.
Salata verde se desface in foi si se spala bine.
Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert in 3 l apa cu sare. In timpul fierberii se spumeaza .
Cand carnea s-a fiert pe jumatate adaugam ceapa, morcovul si continuam fierberea la foc mic.
Separat, in 2 l apa fierbinte, se introduce salata verde si fierbem cca 5 minute.
Se scoate cu o spumiera , se lasa cateva momente sa se racesca si apoi se taie marunt.
Cand ciorba este aproape gata, adaugam salata si mai continuam fierberea inca 5 minute.
Se adauga sare , piper dupa gust si se inchide focul.
Smantana se amesteca cu galbenusul de ou, se dizolva cu putina supa, apoi se adauga in ciorba si se amesteca.
La final, in ciorba adaugam patrunjel maruntit.
Se serveste cu lamaie.
Pofta Buna!