Ciorba de pui cu salata verde

Ingrediente:

1 kg carne de pui ( tacamuri), 1 ceapa mare , 1 morcov, 2 salate verzi, 200 gr smantana, 1 galbenus, sare si  piper dupa gust, 1 legatura de patrunjel.

Timp preparare

50 minute

Nr. portii

6

5/5 - (13 votes)

Ciorba de pui cu salata verde, o bunatate pentru masa de pranz. Reteta Ciorba de pui cu salata verde este simpla si rapida.

Spalam si curatam legumele . Taiem morcovii in rondele ,  iar ceapa  o taiem marunt.

Salata verde se desface in foi si  se spala bine.

Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert in 3 l apa cu sare. In timpul fierberii se spumeaza .

Cand carnea s-a fiert pe jumatate adaugam ceapa, morcovul  si continuam fierberea la foc mic.

Separat,  in 2 l apa fierbinte,  se introduce salata verde si fierbem cca 5 minute.

Se scoate cu o spumiera , se lasa cateva momente sa se racesca si apoi se taie marunt.

Cand ciorba este aproape gata, adaugam  salata  si mai continuam fierberea inca  5 minute.

Se adauga sare , piper dupa gust si se inchide focul.

Smantana se amesteca  cu galbenusul de ou, se dizolva cu putina supa, apoi se adauga in ciorba si se amesteca.

La final, in ciorba  adaugam patrunjel maruntit.

Se serveste cu lamaie.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Utile in bucatarie

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *