Ingrediente Ciorba de pui cu salata verde
1 kg carne de pui ( tacamuri), 1 ceapa mare , 1 morcov, 2 salate verzi, 200 gr smantana, 1 galbenus, sare si piper dupa gust, 1 legatura de patrunjel .
Mod de preparare Ciorba de pui cu salata verde
- Spalam si curatam legumele . Taiem rondele morcovii , iar ceapa se taie marunt.
- Salata verde se desface foi, foi si se spala bine.
- Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert in 3 l apa cu sare. In timpul fierberii se spumeaza .
- Cand carnea s-a fiert pe jumatate adaugam ceapa, morcovul si continuam fierberea la foc mic.
- Separat, in 2 l apa fierbinte, se introduce salata verde si se lasa sa fiarba cca 5 minute. Se scoate cu o spumiera , se lasa cateva momente sa se racesca si apoi se taie marunt.
- Cand ciorba este aproape gata se adauga salata si mai continuam fierberea inca 5 minute.
- Se adauga sare , piper dupa gust si se inchide foc.
- Smantana se amesteca cu galbenusul de ou si se dizolva cu putina supa, apoi se adauga in ciorba si se amesteca.
- La final adaugam patrunjel maruntit.
Se serveste cu lamaie.
Pofta Buna!