Mancare de toamna

5/5 - (3 votes)

Ingrediente Mancare de toamna

5 cartofi, 1/2 conopida mica, 1 morcov, 1/2 telina, 5 rosii, 1 ceapa,  30 ml  ulei, sare si piper dupa gust, 1 legatura patrunjel.




Mod de preparare Mancare de toamna

Curatam cartofii si ii  taiem  rondele.

Conopida se tine in apa rece cu sare/ 1 ora  si apoi se desface in buchetele.

Se fierbe in apa cu sare  pentru 3 minute.

Intr-o cratita se pune uleiul la incins  si se caleste ceapa pana devine sticloasa .

Adaugam morcovul, telina,   taiate cubulete si le calim pentru  5 minute.

Adaugam 200 ml apa calda si continuam fierberea cca 10 minute, la foc mic.

Adaugam rosiile (curatate de pielite , seminte si  taiate felii) , cartofii si continuam fierberea la foc mic cca 5 minute,  apoi adaugam conopida.

Potrivim de sare, piper  si continuam fierberea  la foc mic.

Mancarea este gata cand conopida si cartofii au fiert , iar sosul a scazut.

La final , adaugam patrunjel verde maruntit.

Pofta Buna!




Salvează

Salvează

Salvează

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.