Mancare de toamna

Mancare de toamna
Ingrediente:

5 cartofi, 1/2 conopida mica, 1 morcov, 1/2 telina, 5 rosii, 1 ceapa,  30 ml  ulei, sare si piper dupa gust, 1 legatura patrunjel.

Timp preparare

35 minute

Nr. portii

4

5/5 - (9 votes)

Mancare de toamna, o reteta simpla, rapida si foarte gustoasa. Pe baza de legume, reteta Mancare de toamna este perfecta in orice moment al zilei.

Curatam cartofii si ii  taiem  rondele.

Conopida se tine in apa rece cu sare/ 1 ora  si apoi se desface in buchetele.

Se fierbe in apa cu sare,   pentru 3 minute.

Intr-o cratita se pune uleiul la incins  si se caleste ceapa pana devine sticloasa .

Adaugam morcovul, telina,   taiate cubulete,  si le calim pentru  5 minute.

Adaugam 200 ml apa calda si continuam fierberea cca 10 minute, la foc mic.

Adaugam rosiile (curatate de pielite , seminte si  taiate felii), cartofii si continuam fierberea,  la foc mic,  cca 5 minute,  apoi adaugam conopida.

Potrivim de sare, piper  si continuam fierberea  la foc mic.

Mancarea este gata cand conopida si cartofii au fiert , iar sosul a scazut.

La final , adaugam patrunjel verde maruntit.

Pofta Buna!

Salvează

Salvează

Salvează

Distribuie reteta

Utile in bucatarie

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *