Mancare de toamna, o reteta simpla, rapida si foarte gustoasa. Pe baza de legume, reteta Mancare de toamna este perfecta in orice moment al zilei.
Conopida se tine in apa rece cu sare/ 1 ora si apoi se desface in buchetele.
Se fierbe in apa cu sare, pentru 3 minute.
Intr-o cratita se pune uleiul la incins si se caleste ceapa pana devine sticloasa .
Adaugam morcovul, telina, taiate cubulete, si le calim pentru 5 minute.
Adaugam 200 ml apa calda si continuam fierberea cca 10 minute, la foc mic.
Adaugam rosiile (curatate de pielite , seminte si taiate felii), cartofii si continuam fierberea, la foc mic, cca 5 minute, apoi adaugam conopida.
Potrivim de sare, piper si continuam fierberea la foc mic.
Mancarea este gata cand conopida si cartofii au fiert , iar sosul a scazut.
La final , adaugam patrunjel verde maruntit.
Pofta Buna!
Salvează
Salvează
Salvează