4.8/5 - (30 votes)
Blat: albusurile se bat spuma cu zahar, iar intr-un bol mixam galbenusurile cu sare.
Cand albusurile sunt spumate adaugam compozitia de galbenusuri.
Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si cacao.
Compozitia obtinuta se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul preincalzit la 180C/25 minute.
Dupa racire, blatul se taie in doua foi.

Sirop: Apa se amesteca cu zahar. Compozitia formata se fierbe cca 1 minut, dupa racire adaugam esenta de rom.
Crema: Intr-un vas punem gelatina inmuiata in lapte rece, zaharul, ouale omogenizam si punem pe Baine-Marie.
Se amesteca periodic, iar cand s-a ingrosat luam vasul de pe baia de abur si lasam la racit.
In forma in care am copt blatul punem folie alimentara, se adauga prima foaie de blat, apoi o stropim cu sirop.
Se spumeaza frisca cu vanilie.
Cand crema este aproape rece se adauga frisca batuta spuma si se amesteca usor pana obtinem o compozitie uniforma.
Peste prima foaie de blat punem crema diplomat, iar deasupra adaugam afine din dulceata.

Se pune a doua foaie de blat si se stropeste cu restul de sirop.

Se introduce la rece pentru 2 ore.

Se portioneaza , iar fiecare prajitura se decoreza cu frisca si dulceata de afine.
Se serveste rece. Sa aveti pofta!