Ingrediente Placinta cu mere
600 gr foietaj
Umplutura – 6 mere, 100 gr zahar, 1/2 lingurita scortisoara, 50 gr unt, 50 gr gris.
Decor – zahar pudra vanilat.
Mod de preparare Placinta cu mere
- Untul se taie cubulete.
- Spalam merele , le taiem cubulete ,le amestecam cu zahar si unt.
- Calim merele pentru 5 minute, apoi adaugam grisul si scortisoara.
- Aluatul se intinde intr-o foaie subtire , sub forma dreptunghiulara. Se aseaza la margine compozitia de mere si rulam astfel incat sa obtine un rulou (cca 80 cm ).
- Ruloul se pune intr-o forma rotunda ( unsa cu unt) sub forma unui melc. Puteti imparti aluatul in mai multe parti si veti obtine mai multe rulouri.
- Placinta se inteapa cu o furculita din loc in loc si se introduce in cuptorul incalzit la 200C.
- Se lasa la copt cca 25 minute sau pana placinta devine aurie.
- Se lasa sa se racesca complet , se pudreaza cu zahar farin vanilat si se portioneaza.
Pofta Buna!