Placinta cu mere

Placinta cu mere
5/5 - (5 votes)

Ingrediente Placinta cu mere

600 gr  foietaj

Umplutura – 6 mere, 100 gr zahar, 1/2 lingurita scortisoara, 50 gr unt, 50 gr gris.

Decor – zahar pudra vanilat.




Mod de preparare Placinta cu mere

  1. Untul se taie cubulete.
  2. Spalam merele , le taiem cubulete ,le  amestecam cu  zahar si unt.
  3. Calim merele pentru 5 minute, apoi adaugam grisul si scortisoara.
  4. Aluatul se intinde intr-o foaie subtire , sub  forma  dreptunghiulara. Se aseaza la margine compozitia de mere  si rulam astfel incat sa obtine un rulou  (cca 80 cm ).
  5. Ruloul se pune intr-o forma rotunda ( unsa cu unt)  sub forma unui melc. Puteti imparti aluatul in mai multe parti si veti obtine mai multe rulouri.
  6. Placinta se inteapa cu o furculita din loc in loc si se introduce in cuptorul incalzit la 200C.
  7. Se lasa la copt cca 25 minute sau pana  placinta devine aurie.
  8. Se lasa sa se racesca complet ,  se pudreaza cu zahar farin vanilat si se portioneaza.

Pofta Buna!




Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *