Mamaliga cu ochiuri in cuib

Mamaliga cu ochiuri in cuib
Ingrediente:

Mamaliga – 1 l apa, 300 gr malai (de casa), 1 lingurita cu varf de sare.
100 gr branza telemea de capra , 100 gr branza telemea de vaca, 100 gr unt +20 gr, 200 gr smantana, 6 oua de prepelita, 100 gr cascaval.

Timp preparare

35 minute

Nr. portii

3

4.8/5 - (34 votes)

Mamaliga cu ochiuri in cuib este un preparat ideal pentru o cina usoara si savuroasa. Mamaliga cremoasa si cu gust de branzeturi se combina perfect cu ouale ochi. Pentru acest preparat poti folosi orice tip de branzeturi preferi, de la telemea, pana la mozzarella si parmezan.

Daca iti place gustul, la final, pe deasupra oualor, poti presara cascaval afumat, care va conferi preparatului tau o aroma speciala. Mamaliga cu ochiuri in cuib se serveste ca atare sau cu putina smantana.

Mamaliga o pregatiti conform retetei – click.

Branza de capra si branza de vaca se maruntesc.

Mamaliga fierbinte se amesteca imediat cu untul (100 gr) si branzeturile pana obtinem o compozitie omogena.

Compozitia formata se pune in doua vase ceramice unse cu unt.

Cu ajutorul unui cleste de inghetata uns cu unt se formeaza cuiburile.

mamaliga cu brana si oua cuiburi 2

Adaugam ouale de prepelita si presaram  cascaval razuit.

mamaliga cu brana si oua cuiburi 1Vasele se introduc in cuptorul preincalzit si le lasam cca 20 minute, 180 C.

Se serveste cu smantana.

Pofta Buna!

Salvează

Salvează

Salvează

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *