100 gr zahar, 250 ml apa calduta, 8 gr drojdie uscata, coaja rasa de la 1 lamaie, 2 plicuri zahar vanilat, 1 praf de sare, 600 gr faina, ulei pentru prajit.
Decor : zahar pudra vanilat
- Intr-un vas se amesteca toate ingredientele : drojdia, faina, zahar, coaja de lamaie rasa, zahar vanilat si sare.
- Se adauga apa calduta si amestecam. Se framanta pana obtinem un aluat omogen.
- Se acopera vasul cu un servet de bucatarie si se lasa la loc cald, pana isi dubleaza volumul.
- Dupa dospire, aluatul se aseaza pe un blat presarat cu faina si se intinde intr-o foaie de 2 cm.
- Cu ajutorul unui pahar (250 ml) se decupeaza gogosile.
- Le lasam sa isi dubleze volumul, acoperite cu o folie alimentara.
- Se prajesc in ulei incins, la foc mic , pe ambele parti.
- Se scot pe servetele absorbante si apoi le pudram cu zahar.
Pofta Buna!