Friptura de vita la tava se poate regasi cu succes pe orice masa festiva, dar si la un pranz relaxat de duminica, alaturi de cei dragi.
Carnea de vita este recomandata pentru respectarea unui regim echilibrat de nutritie; cu toate acestea, multe persoane evita sa pregateasca retete pe baza de vita, intrucat le este teama ca preparatele vor iesi atoase, fara gust si fade.
Cu reteta de friptura de vita la tava, nimeni nu va da gres insa! Aceasta friptura va iesi frageda si suculenta, iar sosul lasat de legume si pasta de tomate ii va face pe cei dragi sa mai ceara si o a doua portie.
1 kg carne de vita (pulpa), 2 morcovi, 2 cepe, 5 linguri ulei, 3 linguri pasta de tomate, 200 ml apa calda, sare si piper dupa gust.
Carnea se taie in felii potrivite. Ceapa se curata, se spala si se taie rondele. Morcovii se curata , se spala si ii taiem rondele.
Punem uleiul intr-o tigaie la incins si prajim feliile de carne , cate 3 min /fiecare parte.
Punem carnea prajita intr-o tava impreuna cu uleiul ramas, apa calda , pasta de tomate, rondelele de morcovi si ceapa apoi asezonam cu sare si piper.
Se acopera vasul cu folie ( sau capac) si se da la cuptor, la 160C timp de 1 ora si 30 min apoi se indeparteaza folia si se mai lasa inca 30 min.
Se serveste cu piure de legume.
Pofta Buna!