Friptura de ied la cuptor

Ingrediente:

1 kg carne de ied,  marinata ( 1 lingura boia de ardei dulce, 6 catei usturoi, 40 ml ulei, 2 linguri mustar, sare, piper, cimbru uscat), 1/2 legatura patrunjel.

Timp preparare

2 ore si 30 minute

Nr. portii

4

4.9/5 - (13 votes)

Friptura de ied la cuptor, un preparat delicios pentru mese in familie. Reteta de Friptura de ied la cuptor este simpla si foarte gustoasa, frageda si suculenta. Marinarea carnii este secretul retetei reusite.

Portionam carnea  si o asezam intr-un vas.

In alt vas adaugam ingredientele pentru marinata:   boia de ardei dulce, usturoiul , mustar ,  sare, piper, cimbru uscat – dupa gust.

Amestecam bine si adaugam carnea.

Ungem toate bucatile de carne  , acoperim vasul cu folie alimentara si il transferam la rece pentru minim 12 ore.

Punem carnea intr-un vas termorezistent si o acoperim cu folie de aluminiu.

Introducem vasul in cuptor, pentru 2 ore/180C .

Indepartam folia si mai lasam  friptura inca 30 minute/ 180C.

Scoatem vasul din cuptor, lasam friptura sa se racoreasca cateva momente si apoi o punem pe un platou cu salata verde.

Friptura se presara cu patrunjel maruntit si se serveste imediat, alaturi de garnitura si salata.

Sa aveti pofta!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

1 thought on “Friptura de ied la cuptor”

  1. O reteta delicioasa pentru prepararea fripturii de ied, o alegere sanatoasa si nutritiva.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *