Ciorba radauteana este potrivita pentru masa de Revelion. Ciorba radauteana este un preparat delicios cu specific traditional. Cea ce defineste cu adevarat ciorba radauteana este textura, gustul si aroma.
Ingrediente – 4 portii
700 gr carne de pui ( piept, pulpe), 1 bucata pastarnac, 2 bucati ceapa, 1 morcov, 1 ardei capia, 1 bucata telina ( 50 gr), 1 foaie dafin, 5 catei usturoi, 200 ml smantana 20% grasime, 2 galbenusuri, 1 legatura patrunjel, 2 l apa , sare si piper dupa gust, ardei iuti.
Preparare Ciorba pentru masa de Revelion
Curatam legumele, le spalam si le lasam deoparte.
Punem carnea de pui intr-o oala.
Adaugam 2 l de apa rece, 1/2 lingurita de sare si asezam la foc mediu.Se indeparteaza spuma formata si continuam fierberea 30 minute, foc potrivit.
Adaugam legumele intregi, foaia de dafin si continuam fierberea inca 30 de minute.
Dupa fierbere scoatem legumele si carnea.
Mixam galbenusurile cu smantana, adaugam usturoiul pisat si amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
Adaugam legumele si carnea in supa. Potrivim de sare si piper.
Turnam compozitia de smantana in ciorba fierbinte si amestecam usor.
Servim ciorba cu patrunjel maruntit si ardei iuti.
Pofta buna!