Ciorba pentru masa de Revelion

Ciorba Radauteana
5/5 - (19 votes)
Ciorba pentru masa de Revelion, preparatul minune. In noaptea dintre ani asezam pe masa preparate delicioase si proaspete, pregatite cu mare drag in bucataria de acasa. Printre atatea bunatati ciorba nu poate lipsi, iar musafirii se pot bucura de un preparat foarte gustos.

Ciorba radauteana este potrivita pentru masa de Revelion. Ciorba radauteana este un preparat  delicios cu specific traditional. Cea ce defineste cu adevarat ciorba radauteana este textura, gustul si aroma.

Ciorba Radauteana

 

Ingrediente – 4 portii

700 gr carne de pui ( piept, pulpe), 1 bucata pastarnac, 2 bucati ceapa, 1  morcov, 1 ardei capia, 1 bucata telina ( 50 gr), 1 foaie dafin, 5 catei usturoi, 200 ml smantana 20% grasime, 2 galbenusuri, 1 legatura patrunjel, 2 l apa , sare si piper dupa gust, ardei iuti.

Preparare Ciorba pentru masa de Revelion

Curatam legumele, le spalam  si le lasam deoparte.
Punem carnea de pui  intr-o oala.
Adaugam 2 l de apa rece,  1/2 lingurita de sare  si asezam la foc mediu.Se indeparteaza spuma formata si continuam fierberea 30 minute, foc potrivit.

Adaugam legumele intregi, foaia de dafin si continuam fierberea inca 30 de minute.

Dupa fierbere scoatem legumele si carnea.

 

Taiem legumele in cubulete, iar carnea o dezosam si o portionam in bucati potrivite.

Mixam galbenusurile cu smantana, adaugam usturoiul pisat si amestecam  pana obtinem o compozitie omogena.
Adaugam legumele si carnea in supa. Potrivim de sare si piper.
Turnam compozitia de smantana in ciorba fierbinte si amestecam usor.

Servim ciorba  cu patrunjel maruntit si ardei iuti.

Pofta buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *