Ficatei de pui cu ceapa. Reteta Ficatei de pui cu ceapa
Stiai care este rolul laptelui in retetele cu ficat? Ei bine, laptele ajuta la extragerea toxinelor din ficat, organul care filtreaza toate alimentele consumate. In plus, ficatul devin mai fraged si mai usor de gatit. Pentru reteta de ficatei de pui cu ceapa ai nevoie de ingredient de baza, precum ceapa, uleiul, boia sau cimbrul. Acest preparat este rapid si gustos, ideal pentru o masa in familie.
Ficatul este bogat in proteine, vitamine si minerale esentiale pentru dezvoltarea armonioasa, astfel ca acest preparat este potrivit si pentru copii, daca ajustezi cantitatile de condimente. Ficateii de pui cu ceapa se servesc cu mamaliguta si putin patrunjel presat pe deasupra. Ficatul poate fi consumat si rece, a doua zi, pe paine cu unt.
Ficateii se spala si se pun intr-un bol.
Adaugam laptele , amestecam si ii lasam deoparte 30 minute (la temperatura camerei).
Intr-o tigaie calim ceapa (taiata solzisori) si o lasam pana se inmoaie.
Ficateii se scurg de lapte si ii asezam peste ceapa calita.
Ii lasam se prajeasca la foc mediu-mic, cca 3-4 minute pe fiecare parte ( aveti grija sa nu ardeti ceapa).
Incercati sa nu ii amestecati , miscati periodic tigaia.
In 200 ml apa adaugam : cimbru, boia, sare si piper (dupa gust) , apoi amestecam.
Turnam compozitia peste ficatei si lasam totul sa fiarba la foc mediu , cca 10 minute.
Adaugam sosul de rosii cu ardei si continuam fierberea inca 5 minute , pana scade sosul.
Se servesc cu mamaliguta si patrunjel taiat marunt.
Citeste si Reteta : Ficatei de pui in sos dulce
Pofta Buna!