Dulceata de cirese negre

Dulceata de cirese negre
Ingrediente:

2 kg cirese negre, 1 kg zahar, 1/2 zeama de lamaie.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

5 borcane / 400 gr

5/5 - (13 votes)

Dulceata de cirese negre pentru un mic dejun delicios. Reteta Dulceata de cirese negre este simpla si se prepara rapid.

Spalam ciresele  si le curatam de samburi.

Intr-o cratita se pune zaharul si apa cat sa acopere.

Punem la fiert pentru  10 minute,  apoi adaugam ciresele si zeama de lamaie.

Pe parcursul fierberii se indeparteaza spuma.

Se lasa sa fierba, la foc mic ,  pana siropul se leaga.

Dulceata se pune fierbinte in borcane sterilizate , se inchid ermetic   si se impaturesc cu servete de bucatarie.

Le lasam la temperatura camerei pana a doua zi,  apoi le transferam  la loc aerisit si racoros.

Este o dulceaţa excelenta pentru clatite .

Pofta Buna!

Salvează

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *