Chiftele cu legume

Ingrediente:

2 vinete coapte, 1 morcov, 2 cepe , 1/2 dovlecel, 2 catei usturoi, 4 linguri fulgi de ovaz fini, 2 linguri pesmet, sare si piper dupa gust, busuioc, 3 linguri ulei, 1 legatura patrunjel, pesmet pentru crusta, ulei pentru modelat.

Timp preparare

50 minute

Nr. portii

25 buc

5/5 - (8 votes)

Chiftele cu legume in varianta de post, o reteta simpla si foarte gustoasa. Nelipsite de la mesele festive, chiftelele cu legume sunt preferate si foarte apreciate de consumatori. Testeaza reteta!

Razuim : morcovul, ceapa, dovlecelul, usturoiul.

Punem uleiul intr-o cratita la incins si adaugam legumele razuite.

Le calim pentru 5 minute, amestecand periodic.

Adaugam fulgii de ovaz si amestecam.

 

Mai lasam pe foc, maxim 1 minut.

Adaugam vinetele tocate, patrunjelul maruntit , sare, piper si busuioc dupa gust.

Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

Adaugam pesmetul si amestecam. Din compozitia obtinuta luam compozitie cu lingura si modelam cu  palmele unse cu ulei.

Se tavalesc chiftele prin pesmet si apoi le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 200C si le coacem pana devin aurii.

Se servesc cu salata. Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *