Dovlecei pane ( de post )

dovlecei pane de post
5/5 - (97 votes)

Ingrediente / 4 portii – Timp de preparare – 1 ora

1 dovlecel cu coaja verde  (Zucchini ) , 200 ml apa, 100 gr faina, sare si piper dupa gust , 1 varf lingurita ierburi de Provence macinate,  300 ml ulei pentru prajit,  200 gr pesmet.



Mod de preparare

Dovlecelul se  taie felii de 0.5 cm grosime . Feliile   se pun  intr-o strecuratoare, le presaram  cu sare si le lasam la scurs 20 minute.

Dovlecei pane de post Compozitia de pane se obtine prin mixarea apei cu faina, sare, piper si ierburi de Provence.

Tamponam bine feliile de dovlecel  si apoi le trecem prin compozitia de pane.

Dovlecei pane de post Le scoatem cu furculita, lasam sa se scurga compozitia de pane si se  trece rapid prin pesmet.

Dovlecei pane de post Se prajesc in ulei incins , pe ambele parti , pana capata o culoare aurie.

Se scot pe servet din hartie pentru a absorbi excesul de grasime.

Dovlecei pane de post Se servesc alaturi de salata , sos de rosii, mustar, mujdei, etc.

Sa aveti pofta !



Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.