Pentru aperitive si garnituri, ciupercile umplute cu spanac sunt o alegere potrivita. Sunt usor de pregatit, au un gust bun, pe care il vor indragi si cei mici, care astfel vor fi tentati sa consume mai multe legume. Pentru aceste ciuperci aveti nevoie de spanac, cartof, ceapa, ulei si condimentele obisnuite, sare si piper.
Ciupercile umplute cu spanac se pregatesc la cuptor, unde se lasa 15-20 de minute. Cand sunt inca fierbinti, dupa ce le scoatem din cuptor, pot fi presarate cu putin cascaval ras.
Aceste ciuperci au si avantajul ca pot fi consumate atat calde, cat si reci, cu alte aperitive, sau cu o salata verde simpla, cu ulei de masline si lamaie.
Spalam ciupercile , indepartam coditele si se ung cu ulei.
Se introduc in cuptor, pe gratar , cu partea interioara in jos, pentru 5 minute.
Se intorc si se mai lasa inca 5 minute. Puteti alege si optiunea pentru tigaia grill.
Intr-o tigaie punem uleiul la incins, adaugam ceapa taiata marunt si o calim pentru 3 minute.
Adaugam coditele de la ciuperci taiate cubulete si amestecam.
Amestecam periodic pentru 5 minute.
Adaugam spanacul taiat marunt, cartoful pasat , sare, piper dupa gust si amestecam.
Se umplu ciupercile , se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduc la cuptor, pentru 15 minute/ 180C.
Se servesc calde sau reci.
Pofta Buna!