Friptura de porc , frageda si suculenta , cu aroma intensa de usturoi si piper. O reteta in imagini si explicata pas cu pas.
1,200-1,500 kg pulpa de porc, 10 catei usturoi, 1/2 lingurita piper rosu , piper macinat si sare dupa gust, 5 foi de dafin, 150 ml apa, 50 ml ulei.
Curatamusturoiul si il taiem in fasii.
Pulpa de porc se inteapa cu un cutit ascutit, iar in fiecare taietura punem cate o bucata de usturoi .
Se impaneaza toata bucata de carne, apoi se unge cu ulei, se adauga sare si piper dupa gust .
Se leaga carnea cu o sfoara alimentara , se adauga sub sfoara frunze de dafin, apoi se pune intr-o tava termorezistenta.
Presaram piperul rosu pe toata suprafata carnii , adaugam apa (in tava) si introducem la cuptor( tava acoperita) pentru 1 ora.
Dupa 1 ora indepartam capacul , peste carne adaugam sos din tava si se introduce din nou in cuptor pana devina rumena, cca 1 ora.
Se serveste cu garnitura si salata.
Pofta Buna!