Crema de vanilie

Crema de vanilie
Ingrediente:

1,2 l lapte ,120 gr amidon, 4 oua, 2 pliculete zahar vanilat,  1 praf de sare , 200 gr zahar.

Timp preparare

15 minute

Nr. portii

1

4.3/5 - (65 votes)

Crema de vanilie pentru prajituri, tort, budinca si fursecuri. Reteta Crema de vanilie este simpla si se prepara usor.

Intr-o cratita  se pune laptele (800 ml)  la fiert,  la foc mic.

Intr-un vas se mixeaza  ouale cu zahar,  amidon , praful de sare si restul de lapte rece.

Dupa primul clocot vom  adauga compozitia formata mai sus, micsoram focul  si amestecam continuu pana se ingroasa.

Se inchide focul , se adauga zaharul vanilat si amestecam bine.

Crema de vanilie calduta se transfera  intr-un vas si  se acopera cu folie alimentara ( pentru a impiedica formarea crustei).

Se foloseste la obtinerea deserturilor de casa :  ecler, choux a la creme, profiterol.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *