Cotlet de porc in sos de rosii

Cotlet de porc in sos de rosii
Ingrediente:

500 gr cotlet de porc (taiat felii), 50 ml ulei, 1 ceapa, 4 rosii, 1 lingurita boia de ardei dulce, 3 catei de usturoi ,sare, piper dupa gust, 1 lingura faina, 200 ml apa calda.

Timp preparare

50 minute

Nr. portii

3

5/5 - (18 votes)

Cotlet de porc in sos de rosii, un preparat delicios pentru masa de pranz. Reteta Cotlet de porc in sos de rosii este simpla, gustoasa si foarte apreciata.

Incingem uleiul si prajim feliile de cotlet,  pe ambele parti,  cca 3-4 minute pe fiecare parte.

cotlet in sos de rosii1 (1)Le scoatem pe o farfurie,  iar in grasimea ramasa adaugam  ceapa tocata.

S caleste pana devine usor aurie. Adaugam rosiile taiate cubulete si le calim pentru 5 minute.

cotlet in sos de rosii1Adaugam  feliile de cotlet si  apa calda. Adaugam sare, piper si lasam la fiert  (vasul acoperit ), la foc mic, cca 25 minute. La jumatatea timpului de fierbere intoarcem feliile de  cotlet.

Se scote carnea  intr-un vas si acoperim. In sosul format se adauga faina  dizolvata in cateva linguri de apa rece , boia de ardei dulce si usturoiul pisat. Se fierbe timp de 4-5 minute, se strecoara si se potriveste de sare si piper.

In sosul format se introduc feliile de cotlet.

Cotletul de porc se serveste  cu sos de rosii si piure de cartofi.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *