500 gr cotlet de porc (taiat felii), 50 ml ulei, 1 ceapa, 4 rosii, 1 lingurita boia de ardei dulce, 3 catei de usturoi ,sare, piper dupa gust, 1 lingura faina, 200 ml apa calda.
Incingem uleiul si prajim feliile de cotlet l pe ambele parti, cca 3-4 minute pe fiecare parte.
Le scoatem pe o farfurie, iar in grasimea ramasa se adauga ceapa tocata.
Se lasa sa se caleasca pana devine usor aurie. Adaugam rosiile taiate cubulete si le calim pentru 5 minute.
Adaugam feliile de cotlet si apa calda. Adaugam sare, piper si lasam la fiert (vasul acoperit ), la foc mic, cca 25 minute. La jumatatea timpului de fierbere intoarcem feliile de cotlet.
Se scote carnea intr-un vas si acoperim. In sosul format se adauga faina dizolvata in cateva linguri de apa rece , boia de ardei dulce si usturoiul pisat. Se fierbe timp de 4-5 minute, , se strecoara si se potriveste de sare si piper.
In sosul format se introduc feliile de cotlet.
Cotletul de porc se serveste cu sos de rosii si piure de cartofi.
Pofta Buna!