Cornuri pufoase cu sunca si cascaval

Cornuri pufoase cu sunca si cascaval
Ingrediente:

Aluat - 7 gr drojdie uscata, 420 gr faina alba, 1 ou, 200 ml lapte, 1 lingurita sare, 1/2 lingurita zahar, 40 gr unt.

Umplutura - 150 gr cascaval, 150 gr sunca presata.

Decor - 1 galbenus, 3 linguri lapte, susan.

Timp preparare

1 ora si 15 minute

Nr. portii

12 bucati

5/5 - (98 votes)

Cornuri  pufoase cu sunca si cascaval,  o gustare delicioasa si hranitoare, perfecta pentru micul dejun sau o gustare intre mese. Reteta de Cornuri  pufoase cu sunca si cascaval  se prepara usor in bucataria de  acasa , cu ingrediente la indemana, iar rezultatul este delicios.

Punem intr-un bol drojdia uscata, zaharul, 50 ml lapte si 1 lingura de faina.

Amestecam, acoperim bolul cu o folie alimentara si lasam sa isi dubleze volumul .

Punem intr-un bol oul, restul de lapte, sare si compozitia crescuta de drojdie.

Omogenizam compozitia pentru 1 minut.

Adaugam faina si amestecam pana se incorporeaza.

Vom obtine un aluat omogen. 
Asezam vasul la loc caldut , acoperim cu folie alimentara si lasam sa isi dubleze volumul.

Impartim aluatul in 5 parti egale.

Fiecare parte se aluat se intinde intr-o foaie cu diametru de 24 cm, cu ajutorul unui praf de faina.

Cantitatea de unt se imparte in patru parti. Avem  5 foi de aluat si 4 straturi de unt.

Intindem prima foaie, o asezam pe un platou si o ungem cu unt.

Procedam la fel cu restul foilor.

Introducem platoul cu aluat la rece, pentru 30 minute.

Punem aluatul pe masa de lucru, intindem usor cca 2 cm  si il taiem in 12 parti egale, vezi foto.

Pe fiecare bucata de aluat asezam sunca si cascaval ( taiate felii subtiri).

Rulam strans fiecare bucata , iar ruloul format il asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Le acoperim cu folie alimentara si le lasam la dospit, pentru 15 minute.

Le ungem cu compozitie de ou ( ou mixata cu lapte) si presaram susan.

Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 200C, fara ventilatie, pentru 25 minute.

Coacem cornurile  pana obtinem o crusta rumenita uniform.

Le scoatem din cuptor si le lasam sa se racoreasca cateva minute.

Se servesc calde sau reci.

Pofta buna!

Descopera si alte retete pentru mic dejun!

Distribuie reteta

Utile in bucatarie

Vezi si alte retete delicioase

2 thoughts on “Cornuri pufoase cu sunca si cascaval”

  1. Bună Ziua Bucătăria Românească,
    Am o mică întrebare:
    Se poate înlocui cașcavalul și șunca presată cu gem?
    Mulțumesc anticipat,
    Lilly

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *