Cornuri cu gem

5/5 - (4 votes)

Ingrediente 16 buc- Cornuri cu gem

700 gr faina, 3 oua, 25 gr drojdie proaspata, 120 gr zahar, 30 ml ulei,  1 praf de sare, 200 ml lapte, coaja rasa de la o lamaie, 2 plicuri zahar vanilat, 1 galbenus pentru uns cornurile.

Umplutura: 200 gr magiun de prune

Decor: zahar farin vanilat




Mod de preparare

Laptele se incalzeste putin, se pune intr-un bol mai mare si il amestecam cu drojdia.

Se adauga zaharul, praful de sare, uleiul, zaharul vanilat  si amestecam.

Adaugam ouale, amestecam si apoi adaugam  faina.

Amestecam  pana obtinem un aluat  omogen.

Framantam aluatul 5 minute si apoi  se lasa la crescut , intr-un loc caldut ,  pana isi dubleaza volumul.

Blatul de lucru se pudreaza cu faina, aluatul  se intinde cu merdeneaua intr-o foaie dreptunghiulara  si se portioneaza in 16 bucati/ triunghiuri.

Pe fiecare bucata de aluat se pune cate o lingurita de gem , se ruleaza de la  margine spre varf.

Se poate folosi orice fel de gem.

 Cornurile cu gem se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, dar  lasam un mic spatiu intre ele,  deoarece vor mai creste.

Se pun la loc caldut pentru 15 minute.

Se ung cu galbenus de ou si coc la 180C/20 minute.

 

Le pudram cu zahar farin vanilat.

Pofta Buna!




 

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.