700 gr faina, 3 oua, 25 gr drojdie proaspata, 120 gr zahar, 30 ml ulei, 1 praf de sare, 200 ml lapte, coaja rasa de la o lamaie, 2 plicuri zahar vanilat, 1 galbenus pentru uns cornurile.
Umplutura: magiun de prune
Decor: zahar farin vanilat
Mod de preparare
- Laptele se incalzeste putin, se pune intr-un bol mai mare si amestecam cu drojdia pana se dizolva.
- Se adauga zaharul, praful de sare, uleiul, zaharul vanilat si amestecam, pana la dizolvarea zaharului.
- Adaugam ouale, amestecam apoi adaugam trepatat fainapana obtinem un aluat vartos. Se farmanta bine, se pudreaza cu faina si se lasa la crescut , intr-un loc mai cald , pana isi dubleaza volumul.
- Blatul de lucru se pudreaza faina, aluatul se intinde cu merdeneaua intr-o foaie dreptunghiulara , si se portioneaza in 16 buc.
- Pe fiecare bucata se pune cate o lingurita de gem , se ruleaza dinspre marginespre varf. Se poate folosi orice fel de gem, gemul de pune este mai bun 🙂
- Cornurile cu gem se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, lasam un mic spatiu intre ele deoarece vor mai creste la cuptor. Se ung cu galbenus de ou si se lasa cca 15 min sa mai creasca.
- Se introduce tava in cuptorul incalzit si se lasa la copt cca 20 min pana devin aurii.
- Se pudreaza cu zahar farin vanilat si se servesc calde sau reci cu lapte sau ceai.
Pofta Buna!