Cornuri cu gem, pufoase si delicioase. Reteta de Cornuri cu gem este simpla, rapida si rezultatul o bunatate maxima.
Laptele se incalzeste putin, se pune intr-un bol mai mare si il amestecam cu drojdia.
Se adauga zaharul, praful de sare, uleiul, zaharul vanilat si amestecam.
Adaugam ouale, amestecam si apoi adaugam faina.
Amestecam pana obtinem un aluat omogen.
Framantam aluatul 5 minute si apoi se lasa la crescut , intr-un loc caldut , pana isi dubleaza volumul.
Blatul de lucru se pudreaza cu faina, aluatul se intinde cu merdeneaua intr-o foaie dreptunghiulara si se portioneaza in 16 bucati/ triunghiuri.
Pe fiecare bucata de aluat se pune cate o lingurita de gem , se ruleaza de la margine spre varf.
Se poate folosi orice fel de gem.
Cornurile cu gem se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, dar lasam un mic spatiu intre ele, deoarece vor mai creste.
Se pun la loc caldut pentru 15 minute.
Se ung cu galbenus de ou si coc la 180C/20 minute.
Le pudram cu zahar farin vanilat.
Pofta Buna!