Cozonac de post

Cozonac de post
Ingrediente:

Aluat: 1 kg faina alba de calitate , 300 ml apa, 150 gr zahar, 200 gr margarina sau  200 ml ulei, coaja rasa de la 1 lamaie, vanilie, 40 gr drojdie, 1/2 lingurita cu sare.

Umplutura: 300 gr miez de nuca macinata, 80 gr zahar, 3 linguri de cacao, stafide, rom, coaja rasa de lamaie, 30 ml apa calduta.

Decor: 30 ml  sirop

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

2

5/5 - (1 vote)

Cozonac de post pentru mese in familie. Reteta de Cozonac de post este simpla, rapida si delicioasa. Cozonac pufos cu nuca si cacao.

Intr-un vas amestecam :  drojdia , zaharul, sarea  si  apa calduta.

Adaugam coaja de lamaie, vanilia  si faina.

Amestecam  pana obtinem un aluat omogen. Se adauga treptat margarina topita  si framantam pana se incorporeaza.

Se pune vasul la un loc cald si lasam cca 30-40 minute , pana isi dubleaza volumul.

Tavile de cozonac se tapeteaza cu hartie de copt

Amestecam  miezul de nuca, cacao, stafide, rom, zahar, apa calduta si coaja de lamaie.

Aluatul se imparte in 2 parti.  Se intinde prima parte de aluat,  sub forma de foaie, se unge cu jumatate din crema si se ruleaza. Pentru cozonacul impletit aluatul  se imparte in doua parti, intindem  doua foi,  care se ung cu umplutura , se ruleaza si  se impletesc.

Cozonacii formati se pun la tavi si se lasa la crescut intr-un loc cald,  pana  isi dubleaza volumul.

Se introduc  cozonacii  la copt,  in cuptorul preincalzit la 180 C.

Se coc pentru 40 de minute, se ung cu sirop si se reintroduc in cuptor pentru 5 minute.

Ii lasam  sa se racesca complet, se scot din tavi si se portioneaza .

Este un cozonac pufos si gustos!

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Utile in bucatarie

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *