Cozonac de post pentru mese in familie. Reteta de Cozonac de post este simpla, rapida si delicioasa. Cozonac pufos cu nuca si cacao.
Intr-un vas amestecam : drojdia , zaharul, sarea si apa calduta.
Adaugam coaja de lamaie, vanilia si faina.
Amestecam pana obtinem un aluat omogen. Se adauga treptat margarina topita si framantam pana se incorporeaza.
Se pune vasul la un loc cald si lasam cca 30-40 minute , pana isi dubleaza volumul.
Tavile de cozonac se tapeteaza cu hartie de copt
Amestecam miezul de nuca, cacao, stafide, rom, zahar, apa calduta si coaja de lamaie.
Aluatul se imparte in 2 parti. Se intinde prima parte de aluat, sub forma de foaie, se unge cu jumatate din crema si se ruleaza. Pentru cozonacul impletit aluatul se imparte in doua parti, intindem doua foi, care se ung cu umplutura , se ruleaza si se impletesc.
Cozonacii formati se pun la tavi si se lasa la crescut intr-un loc cald, pana isi dubleaza volumul.
Se introduc cozonacii la copt, in cuptorul preincalzit la 180 C.
Se coc pentru 40 de minute, se ung cu sirop si se reintroduc in cuptor pentru 5 minute.
Ii lasam sa se racesca complet, se scot din tavi si se portioneaza .
Este un cozonac pufos si gustos!
Pofta Buna!