Ciorba Radauteana

Ciorba Radauteana
Ingrediente:

700 gr carne de pui ( piept, pulpe), 1 bucata pastarnac, 2 bucati ceapa, 1  morcov, 1 ardei capia, 1 bucata telina ( 50 gr), 1 foaie dafin, 5 catei usturoi, 200 ml smantana 20% grasime, 2 galbenusuri, 1 legatura patrunjel, 2 l apa , sare si piper dupa gust, ardei iuti.

Timp preparare

1 ora si 20 de minute

Nr. portii

4

4.9/5 - (157 votes)

Descopera bunatatea retetei ciorba radauteana, un deliciu traditional din Moldova. Ciorba radauteana , un preparat gustos cu carne de pui, legume delicioase, smantana proaspata si ardei iuti. Incanta pe cei dragi cu un preparate  pregatite in bucataria de acasa. Va recomand sa testati si  Ciorba de pipote si inimi de pasare. 

Curatam legumele, le spalam  si le lasam deoparte.
Punem carnea de pui  intr-o oala.
Adaugam 2 l de apa rece,  1/2 lingurita de sare  si asezam la foc mediu.Se indeparteaza spuma formata si continuam fierberea 30 minute, foc potrivit.

Adaugam legumele intregi, foaia de dafin si continuam fierberea inca 30 de minute.

Dupa fierbere scoatem legumele si carnea.

Taiem legumele in cubulete, iar carnea o dezosam si o portionam in bucati potrivite.

Mixam galbenusurile cu smantana, adaugam usturoiul pisat si amestecam  pana obtinem o compozitie omogena.
Adaugam legumele si carnea in supa. Potrivim de sare si piper.
Turnam compozitia de smantana in ciorba fierbinte si amestecam usor.

Servim ciorba  cu patrunjel maruntit si ardei iuti.

Sa aveti pofta!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *