Cu rezonanta frantuzeasca, choux a la crème este un desert pe placul romanilor: aluat delicat si aromat, crema savuroasa si parfumata. Acest desert necesita ceva mai mult timp de preparare, insa rezultatul merita orice efort. Fie ca le prepari pentru familie, fie pentru evenimente festive, aceste mici prajiturele delicate vor fi cu siguranta senzatia mesei. Choux a la creme
Pentru prepararea choux a la crème ai nevoie de ingrediente de calitate si putina rabdare. Pe langa crema de vanilie, mai pot fi umplute si cu alte tipuri de creme, de la cele pe baza de cacao, pana la cele de tip diplomat. Se orneaza cu frisca si se pudreaza cu zahar pudra. Le mai poti orna si cu diverse fructe proaspete.
Apa, uleiul si sarea se fierb intr-un vas pana atinge punctul de fierbere, se adauga intreaga cantitate de faina, se amesteca cu paleta repede pentru a asigura inglobarea intregii cantitati de faina, pana ce aluatul se desprinde usor de peretii vasului.
Se retrage continuand amestecarea pana scade temperatura.
Se incorporeaza ouale ( unul cate unul) prin amestecare continua ingloband, concomitent, si o mare cantitate de aer.
Turnam aluatul cu ajutorul unui pos cu dui sub forma de aveline. Coacerea se realizeaza la temperatura ridicata (180 C), apoi la temperatura moderata (150 C), fara a deschide cuptorul in primele 10-15 minute.
Pregatim crema
Intr-un vas punem laptele (500 ml) la fiert. Intr-un bol se amesteca ouale cu zahar, praf de sare, amidonul si turnam restul de lapte.
Cand laptele a inceput sa dea in clocot se adauga compozitia cu ou.
Se amesteca continuu pana obtinem o crema omogena si apoi se adauga vanilie.
Cojile se umplu cu crema de vanilie calda.
Cand crema s-a racit complet , se adauga o avelina din frisca. Se pun capacele si se presara zahar farin .
Pofta Buna!