Chec de post pentru mese in familie. Desert pufos cu nuca, stafide si cacao, checul de post este foarte apreciat, iar reteta este simpla si rapida.
Intr-un vas se adauga : uleiul, zaharul, apa, zaharul vanilat, praful de copt, sare.
Se amesteca energic cca 1 minut si apoi se adauga faina. Se amesteca pana se incorporeaza si obtinem o compozitie omogena.
Compozitia se imparte in doua boluri. Intr-un bol se adauga stafidele, cacao, dulceata si amestecam.
In al doilea bol se adauga nuca si amestecam.
Se tapeteaza o tava de cozonac cu hartie de copt, se adauga compozitia cu nuca si pe mijloc adaugam compozitia cu cacao.
Se presara cu nuca macinata si se introduce in cuptorul preincalzit la 160 C/ 35-40 minute.
Nuca va deveni aurie si checul va avea aspect usor crapat.
Se lasa sa se racesca si apoi se portioneaza.
Pofta Buna!