Ingrediente
1 pahar faina, 1 pahar de apa , 1 pahar zahar, 1/2 pahar ulei, 2 plicuri zahar vanilat, 1 plic praf de copt, 1 praf de sare, 50 gr stafide, 70 gr nuca macinata, 30 gr cacao, 2 linguri dulceata .
Decor: nuca macinata.
Mod de preparare
- Intr-un vas se adauga : uleiul, zaharul, apa, zaharul vanilat, praful de copt, sare. Se amesteca energic cca 1 min apoi se adauga faina. Se amesteca pana se incorporeaza si obtinem o compozitie omogena.
- Compozitia se imparte in doua boluri. Intr-un bol se adauga stafidele, cacao, dulceata si amestecam.
- In al doilea bol se adauga nuca si amestecam. Se tapeteaza o tava de cozonac cu hartie de copt, se adauga compozitia cu nuca apoi pe mijloc se adauga compozitia cu cacao.
- Se presara cu nuca macinata si se introduce in cuptorul incalzit la 160 C si se lasa la copt cca 30-40 min.
- Nuca va deveni aurie iar checul va avea aspect usor crapat.
- Se lasa sa se racesca apoi se portioneaza.
- Dupa preferinta se poate pudra cu zahar farin.
Se serveste rece.
Pofta Buna!