Chiftelute in sos de rosii, un preparat delicios pentru mese in familie. Chiftelutele sunt pregatite la cuptor, au textura frageda la exterior si suculenta in interior, ceea ce confera deliciu maxim. Sosul de rosii proaspete, cremos si delicios ofera aroma si savoare. Chiftelutele in sos de rosii pot fi servite alaturi de paste, cartofi sau simplu cu paine proaspata .
Preparare Chiftelute la cuptor
Punem intr-un bol carnea tocata, ceapa razuita, usturoiul maruntit, oul, patrunjelul tocat, faina, sare si piper dupa gust.
Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
Luam compozitie cu lingurita, o trecem prin ulei si apoi ii dam forma rotunda.
Punem chiftelutele intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Punem tava in cuptorul preincalzit la 180C/35 minute.
Le lasam sa se racoreasca cateva momente si apoi le asezam intr-un bol.
Preparare Sos de rosii
Tocam ceapa, usturoiul si rosiile.
Punem uleiul la incins, adaugam rosiile, ceapa, usturoiul si le calim 5 minute.
Adaugam sarea, zaharul si continuam fierberea pana compozitia scade la jumatate, cca 15 minute.
Adaugam amidonul dizolvat in 50 ml apa, mai fierbem 1 minut, amestecand periodic, si inchidem focul.
Lasam sa se raceasca cateva momente si mixam compozitia cu un mixer vertical.
Asamblare
Adaugam chiftelule in sosul fierbinte.
Fierbem compozitia 2 minute, la foc potrivit.
Adaugam cimbru maruntit si potrivim de sare.
Servim cu patrunjel proaspat si piure de cartofi.
Pofta Buna!