Prajitura cu nuca si cacao

Prajitura cu nuca si cacao
Ingrediente:

6 oua, 6 linguri zahar, 4  linguri ulei, 10  linguri faina, 2 linguri cacao, 1/2 pliculet praf de copt, 2 plicuri zahar vanilat
100 gr nuca, 1 praf de sare.

Umplutura - 300 gr marmelada din prune.

Decor - frisca , ciocolata alba.

Timp preparare

45 minute

Nr. portii

24

4.8/5 - (9 votes)

Prajitura cu nuca si cacao, un desert pufos si aromat. Reteta Prajitura cu nuca si cacao este simpla si rapida, ideala pentru gospodinele incepatoare.

Nuca se taie marunt,  iar ouale se separa.

Albusurile se spumeaza cu zahar ,  galbenusurile se  mixeaza cu ulei,  zahar vanilat  si  sare.
Adaugam  albusurile  peste compozitia de galbenusuri.

Adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacao si amestecam de sus in jos  pana se incorporeaza.

Adaugam nuca maruntita si amestecam usor.

Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (30x20cm) tapetata cu hartie de copt.

Coacem blatul  25 minute/ 180C.
Se lasa sa se racesca complet,  se taie in doua  foi si se umple cu marmelada.

Peste prajitura  punem folie alimentara  si un blat , timp pentru 1 ora.

Se decoreaza cu un strat de frisca si razuim ciocolata alba.

Se portioneaza cu ajutorul unui cutit ascutit,  cu lama trecuta prin apa fierbinte.

Pofta buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *