Prajitura cu nuca si cacao, un desert pufos si aromat. Reteta Prajitura cu nuca si cacao este simpla si rapida, ideala pentru gospodinele incepatoare.
Nuca se taie marunt, iar ouale se separa.
Albusurile se spumeaza cu zahar , galbenusurile se mixeaza cu ulei, zahar vanilat si sare.
Adaugam albusurile peste compozitia de galbenusuri.
Adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacao si amestecam de sus in jos pana se incorporeaza.
Adaugam nuca maruntita si amestecam usor.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (30x20cm) tapetata cu hartie de copt.
Coacem blatul 25 minute/ 180C.
Se lasa sa se racesca complet, se taie in doua foi si se umple cu marmelada.
Peste prajitura punem folie alimentara si un blat , timp pentru 1 ora.
Se decoreaza cu un strat de frisca si razuim ciocolata alba.
Se portioneaza cu ajutorul unui cutit ascutit, cu lama trecuta prin apa fierbinte.
Pofta buna!