Prajitura cu nuca si cacao

Prajitura cu nuca si cacao
5/5 - (5 votes)

Ingrediente  Prajitura cu nuca si cacao

6 oua, 6 linguri zahar, 4  linguri ulei, 10  linguri faina, 2 linguri cacao, 1/2 pliculet praf de copt, 2 plicuri zahar vanilat
100 gr nuca, 1 praf de sare.

Umplutura – 300 gr marmelada din prune.

Decor – frisca , ciocolata alba.




Mod de preparare  Prajitura cu nuca si cacao

  1. Nuca se taie marunt,  iar ouale se separa.
  2. Albusurile se spumeaza cu zahar ,  galbenusurile se  mixeaza cu ulei,  zahar vanilat  si  sare.
    Albusurile spuma se adauga peste compozitia de galbenusuri. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacao si amestecam de sus in jos  pana se incorporeaza. Adaugam nuca maruntita si amestecam usor.
  3. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (20×30) tapetata cu hartie de copt si se coace cca  20 -25 minute , pana la proba prin apasare – sa isi revina la forma initiala.
    Se lasa sa se racesca complet,  se taie in 2 foi si se umplu cu marmelada. Peste prajitura  punem folie alimentara  si un blat , timp pentru 1 ora.
  4. Se decoreaza cu un strat de frisca si razuim ciocolata alba. Se portioneaza cu ajutorul unui cutit cu lama trecuta prin apa fierbinte.

Pofta buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.