Chiftelute de post

Ingrediente:

300 gr soia granule, 1 morcov, 1 ceapa, 50 ml ulei, 1 capatana usturoi, 50 ml apa minerala, 100 gr faina, sare si piper - dupa gust, ulei pentru prajit.

Timp preparare

50 minute

Nr. portii

1 platou

4.9/5 - (27 votes)

Chiftelute de post, un aperitiv delicios pentru mese in familie. Reteta Chiftelute de post este simpla, rapida si nelipsita in zilele de post.

Ceapa , morcovul se razuiesc si se calesc in ulei cca 5 minute.

Granulele de soia se pun la fiert,  in apa cu sare,  pentru 25-30 minute.

Transferam soia  intr-o sita la scurs si apoi o stoarcem  pentru a elimina surplusul de apa.

Punem intr-un  bol: soia stoarsa , ceapa si morcovul calite, faina, usturoiul pisat, apa minerala, sare si piper dupa gust.

Se amesteca  pana obtinem o compozitie omogena.

Se pune uleiul la incins iar cu mainile umezite in apa rece formam chiftelutele.

Se pun la prajit in ulei incins , la foc mic. Se prajesc bine pe ambele parti,  pana devin aurii,  apoi se scot pe servet de bucatarie.

Se servesc  reci,    cu  sos de rosii sau  mustar. Se pot servi si calde,  alaturi de garnitura si salata.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *