400 gr carne de curcan (piept, pulpa) , 100 gr slanina de porc , 2 oua intregi , 2 cartofi fierti, 3 felii de paine, 1/2 lingurita cimbru uscat, sare si piper dupa gust, 1/2 lingurita boia de ardei dulce, susan crud.
Decor: salata verde.
Carnea de curcan si slanina se trec prin masina de tocat carne.
Intr-un bol adaugam : carnea tocata, ouale , cartofii fierti si pasati, painea inmuiata si stoarsa, boia, cimbru, sare si piper dupa gust.
Amestecam pana obtinem o compozitie omogena. Cu o lingurita se portioneaza chitelutele, se modeleaza, apoi se trec prin susan.
Chiftelutele se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt , cu distanta intre ele.
Se intoduce tava in cuptorul incalzit la 180 C si le lasam la copt pana ce susanul incepe sa capete culoare aurie.
Se scot pe un servet absorbant si le lasam sa se racesca complet.
Pofta Buna!
Salvează