Chiftelute de curcan cu susan

Chiftelute de curcan cu susan
Ingrediente:

400 gr carne de curcan (piept, pulpa) , 100 gr slanina de porc , 2 oua intregi , 2 cartofi fierti, 3 felii de paine, 1/2 lingurita cimbru uscat, sare si piper dupa gust, 1/2 lingurita boia de ardei dulce, susan crud.

Decor: salata verde.

Timp preparare

45 minute

Nr. portii

1 platou

5/5 - (70 votes)

Chiftelute de curcan cu susan , un aperitiv delicios si foarte apreciat la mesele festive. Reteta Chiftelute de curcan cu susan este simpla si foarte gustoasa.

Carnea de curcan  si  slanina se  trec prin masina de tocat  sau robot.

Intr-un bol adaugam : carnea tocata, ouale , cartofii fierti si pasati, painea inmuiata si stoarsa, boia, cimbru, sare si piper dupa gust.

Amestecam  pana obtinem o compozitie omogena.

Cu o lingurita se portioneaza chitelutele, se modeleaza, apoi se trec prin susan.

Chiftelutele se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt , cu distanta intre ele.

Se intoduce tava  in cuptorul preincalzit la 180 C si le  lasam la copt  pana ce susanul incepe sa capete culoare aurie, maxim 30  minute.

Se scot pe un servet absorbant  si le lasam  sa se racesca complet.

Pofta Buna!

Salvează

Distribuie reteta

Utile in bucatarie

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *