Chiftele de post cu linte si ciuperci

Chiftele de post cu linte si ciuperci
5/5 - (27 votes)

Gustarea ideala intr-o zi de post , perfecte pentru un sandvis delicios. Servite cu maioneza de post, ketchup

sau mustar, chiftelele de post cu linte si ciuperci sunt extrem de gustoase.

Ingrediente -20 bucati.

250 gr ciuperci din conserva, 250 gr linte verde, 100 gr pesmet, sare , piper – dupa gust, 1/2 lingurita cimbru uscat, 3 catei de usturoi, 30 ml ulei.



Preparare

Lintea verde se aseaza intr-o cratita , se toarna 2 litri apa calda  si se lasa la hidratat, circa 10-12 ore.

Chiftele de post cu linte si ciuperciDupa hidratare , lintea se pune intr-o sita sa se scurga bine.

Chiftele de post cu linte si ciuperciLintea verde impreuna cu ceapa taiata bucati , ciupercile ( scurse) si usturoiul se trec prin masina de tocat.



Compozitia obtinuta se amesteca cu sare, piper, cimbru si pesmet.

Amestecam bine pana obtinem o compozitie omogena.

Chiftele de post cu linte si ciuperciTrecem mainile prin apa si apoi modelam compozitia in chiftele potrivite, am obtinut 20 bucati.
Chiftele de post cu linte si ciuperci se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu ulei.

Chiftele de post cu linte si ciuperciSe coc timp de 18 minute in cuptorul  electric folosind functia Turbo Grill . La cuptorul clasic se coc  la o temperatura ridicata pana devin aurii spre roscat.

Se servesc calde sau reci , insotite de sos si salata.

Chiftele de post cu linte si ciuperci

Sa aveti pofta !

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.