Cel mai bun Sos de usturoi copt
Astazi va povestesc despre o reteta simpla, dar cu un efect WOW garantat: sos de usturoi copt. Este perfect langa friptura, cartofi copti si legume la gratar. Ce e special? Gust dulceag, aroma fina si textura cremoasa.
Hai sa vedem reteta!
Recomandari de sosuri delicioase
Secrete pentru un sos de usturoi copt
- Alege usturoi romanesc, e mai aromat.
- Pune ierburi proaspete: cimbru, rozmarin sau busuioc.
- Un strop de zeama de lamaie echilibreaza gustul.
Cum preparam Cel mai bun Sos de usturoi copt
Incepem prin a curata usturoiul doar de coaja exterioara, cat sa ramana capatana intreaga si cateii inveliti.
Cu un cutit taiem varful fiecarei capatani, cat sa vedem miezul cateilor.
Turnam uleiul peste usturoi si masam usor, sa intre bine printre catei.
E important sa fie bine uns, ca sa se coaca frumos.
Apoi le impachetam in foaie de copt, folie de aluminiu si le punem la cuptor, la 200C/ 50 minute.
Usturoiul trebuie sa devina moale si auriu.
Scoatem capatanile si, cand s-au racorit un pic, le strangem usor de la baza – miezul iese singur.
Punem totul intr-un bol, adaugam uleiul, iaurtul, asezonam cu sare, piper si putin cimbru.
Mixam totul pana obtinem o compozitie fina. Se pastreaza la frigider maxim 2 zile. Sa aveti pofta!