Sos de usturoi copt

Ingrediente:

2 capatani de usturoi (nu catei), sare, piper proaspat macinat, cimbru – dupa gust, 1 lingurita de ulei pentru uns, 2 linguri ulei, 1 lingura iaurt grecesc.

Timp preparare

55 minute

Nr. portii

1

5/5 - (6 votes)

Cel mai bun Sos de usturoi copt 

Astazi va povestesc despre o reteta simpla, dar cu un efect WOW garantat: sos de usturoi copt. Este perfect langa friptura, cartofi copti si legume la gratar. Ce e special? Gust  dulceag, aroma fina si textura cremoasa.

Hai sa vedem reteta!

Recomandari de sosuri delicioase

Secrete pentru un sos de usturoi copt

  • Alege usturoi romanesc, e mai aromat.
  • Pune ierburi proaspete: cimbru, rozmarin sau busuioc.
  • Un strop de zeama de lamaie echilibreaza gustul.

Cum preparam Cel mai bun Sos de usturoi copt

Incepem prin a  curata usturoiul  doar de coaja exterioara, cat sa ramana capatana intreaga si cateii inveliti.
Cu un cutit taiem varful fiecarei capatani, cat sa vedem miezul cateilor.
Turnam uleiul peste usturoi  si masam usor, sa intre bine printre catei.
E important sa fie bine uns, ca sa se coaca frumos.
Apoi le impachetam in foaie de copt, folie de aluminiu si le punem la cuptor, la 200C/ 50 minute.
Usturoiul trebuie sa devina moale si auriu.
Scoatem capatanile si, cand s-au racorit un pic, le strangem usor de la baza – miezul iese singur.
Punem totul intr-un bol, adaugam uleiul, iaurtul, asezonam cu sare, piper si putin cimbru.
Mixam totul pana  obtinem o compozitie  fina. Se pastreaza la frigider maxim 2 zile. Sa aveti pofta!

 

Foto

Distribuie reteta

Utile in bucatarie

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *