Chec Victoria

Chec Victoria
Ingrediente:

4 oua, 140 gr faina, 140 gr unt, 140 gr zahar, 70 gr nuci curatate, 70 gr rahat, 50 gr stafide, 1 praf de sare, 2 plicuri zahar vanilat.

Decor: zahar farin vanilat.

Timp preparare

45 minute

Nr. portii

1

5/5 - (24 votes)

Chec Victoria, un desert aromat, pufos si delicios. O reteta veche ce isi pastreaza savoarea. Ideal pentru mesele in familie, checul Victoria este un desert foarte apreciat.

Untul (la temperatura camerei ) se mixeaza cu zahar, cca 10 minute.

Adaugam  galbenusurile , unul cate unul, amestecand continuu.

Adaugam treptat faina , sarea si vanilia si  apoi adaugam  albusurile batute  spuma .

Amestecam usor, iar compozitia formata se toarna intr-o tava de copt ( tapetata cu hartie de copt).

Adaugam  nucile, rahatul si stafidele (prafuite cu faina),  din loc in loc.

Tava se introduce in cuptorul preincalzit la 180C/30 minute.

Se lasa sa se raceasca complet si apoi se portioneaza. Se serveste pudrat cu zahar farin vanilat.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *