Chec marmorat cu nuca

Ingrediente:

6 oua , 200 gr zahar, 200 gr faina, 5 linguri unt topit (caldut - nu fierbinte), 1 plic praf de copt, 2 linguri cacao neagra + 3 linguri apa, 1/2 lingurita extract de vanilie, 1 lingurita coaja rasa de lamaie, 1 praf sare, 30 gr nuca.

Timp preparare

35 minute

Nr. portii

1

5/5 - (44 votes)

Chec marmorat cu nuca . Checul este unul dintre deserturile preferate ale romanilor. Se prepara rapid, cu ingredient simple, pentru a-ti oferi un desert gustos, pe care il poti prepara si atunci cand ai musafiri neasteptati. Ingredientele pentru acest chec sunt clasice: oua, zahar, unt, cacao, faina si mirodenii dupa preferinte, vanilie, coaja de lamaie sau portocala. Pe langa nuca, mai poti adauga si stafide sau alte tipuri de fructe oleaginoase: fistic, migdale sau caju.

Aspectul sau marmorat este foarte placut, astfel ca nu vei da gres niciodata cu acest desert. Se serveste simplu, sau cu o ceasca de cafea sau ceai calde.

Cacaua se amesteca cu apa  pana obtinem o compozitie cremoasa si fara aglomerari.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Adaugam  zaharul (treptat)  si mixam continuu pana se dizolva complet.

Galbenusurile le mixam  cu vanilia , untul topit  si coaja rasa de lamaie maxim 1 minut.

Peste compozitia de galbenusuri adaugam albusurile batute spuma  si  amestecam usor .

Adaugam treptat faina + praful de copt  si amestecam , de jos in sus, pana se incorporeaza complet.

Compozitia se imparte in doua parti. O parte se amesteca cu cacaua,  iar a doua parte ramane simpla.

Intr-o tava de copt (dimensiune tava – lungime 25 cm/latime 6.3 cm/inaltime 6.3 cm ) , tapetata cu hartie de copt,  se aseza alternativ din cele doua compozitii.

Adaugam miezul de nuca (netaiat) si introducem tava in cuptorul preincalzit la 180C , pentru maxim 20 minute. Se face testul cu scobitoarea.

Checul marmorat cu nuca se lasa sa se racesca complet si apoi se portioneaza.

Citeste –  Retete de Chec in Imagini.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Utile in bucatarie

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *