Cartofi noi cu usturoi

Cartofi noi cu usturoi
Ingrediente:

500 gr cartofi noi, 1 capatana usturoi, 50 ml ulei, sare si piper dupa gust , crengute de cimbru proaspat.

Timp preparare

40 minute

Nr. portii

3

5/5 - (24 votes)

Cartofi noi cu usturoi. La inceput de primavara, pietele abunda in verdeturi si produse proaspete. Cartofii noi sunt insa preferatii tuturor, putand fi atat prajiti, cat si copti la cuptor. Noi va propunem o reteta de cartofi noi la cuptor, foarte gustosi si aromati.
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de cartofi noi, sare, piper, ulei, usturoi si cateva crengute de cimbru proaspat sau rozmarin, care vor oferi cartofilor o aroma irezistibila.
Cartofii noi cu usturoi se pot consuma atat simpli, cat si ca garniture pentru diverse preparate pe baza de carne.

Cartofii se spala  si se curata  de coaja subtire (cu ajutorul unui burete – partea abraziva).

Se pun intr-un vas termorezistent si ii  amestecam cu sare, piper si ulei.

Adaugam capatana de usturoi taiata pe jumatate si se introduc la cuptor, 180C/30 minute.

Cand sunt gata adaugam crengutele de cimbru si ii acoperim pentru 5 minute.

Se servesc cu  sos de iaurt si usturoi.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *