Cartofi noi cu usturoi. La inceput de primavara, pietele abunda in verdeturi si produse proaspete. Cartofii noi sunt insa preferatii tuturor, putand fi atat prajiti, cat si copti la cuptor. Noi va propunem o reteta de cartofi noi la cuptor, foarte gustosi si aromati.
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de cartofi noi, sare, piper, ulei, usturoi si cateva crengute de cimbru proaspat sau rozmarin, care vor oferi cartofilor o aroma irezistibila.
Cartofii noi cu usturoi se pot consuma atat simpli, cat si ca garniture pentru diverse preparate pe baza de carne.
Cartofii se spala si se curata de coaja subtire (cu ajutorul unui burete – partea abraziva).
Se pun intr-un vas termorezistent si ii amestecam cu sare, piper si ulei.
Adaugam capatana de usturoi taiata pe jumatate si se introduc la cuptor, 180C/30 minute.
Cand sunt gata adaugam crengutele de cimbru si ii acoperim pentru 5 minute.
Se servesc cu sos de iaurt si usturoi.
Pofta Buna!