Slanina afumata, un adevarat deliciu pentru mese in familie. Reteta traditionala de Slanina afumata este simpla si foarte gustoasa. Nelipsita de la masa de Craciun, Slanina afumata este foarte apreciata de pofticiosi.
Slanina se taie fasii , cca 30 cm, latime de 3-4 cm grosime.
Saramura se formeaza prin fierberea apei cu sare si piper.
Saramura se lasa sa se racesca complet si adaugam usturoi pisat , dupa gust.
Turnam compozitia peste slanina.
Punem deasupra un blat de lemn si o greutate.
Pastram la rece, pentru 21 zile.
Slanina se scoate din saramura si se spala cu apa calduta.
Se tamponeaza cu un servet uscat si se pune la zvantat intr-un loc bine aerisit , se seara pana dimineata.
Slanina se pune la afumat pentru 2-3 zile, in functie de gust.
Pofta Buna!