Slanina afumata

Ingrediente:

slanina proaspata de porc, saramura (1 l apa = 100 gr sare ) , piper, usturoi.

Timp preparare

20 minute

5/5 - (6 votes)

Slanina afumata, un adevarat deliciu pentru mese in familie. Reteta traditionala de Slanina afumata este simpla si foarte gustoasa. Nelipsita de la masa de Craciun, Slanina afumata este foarte apreciata de pofticiosi.

Slanina se taie fasii , cca 30 cm,  latime de 3-4 cm grosime.

Saramura se formeaza prin fierberea apei cu sare si piper.

Saramura se lasa sa se racesca complet si adaugam  usturoi pisat , dupa gust.

Turnam compozitia peste  slanina.

Punem deasupra un blat de lemn si o greutate.

Pastram  la rece, pentru 21 zile.

Slanina se scoate din saramura si se spala cu apa calduta.

Se tamponeaza  cu un servet  uscat si se pune  la zvantat intr-un loc bine aerisit , se seara pana dimineata.

Slanina se pune la afumat pentru 2-3 zile, in functie de gust.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *