Cartofi cu carnati la cuptor

4.2/5 - (11 votes)

Cartofi cu carnati la cuptor. Atunci cand esti in pana de idei in ceea ce priveste meniul zilnic, noi iti propunem o reteta pe cat de simpla pe  atat de gustoasa. Din ingrediente simple poti obtine un pranz sau o cina savuroase, pe placul intregii familii. Cartofii cu carnati la cuptor se prepara usor, au un gust bun si sunt ideali pentru o masa in 3-4 persoane.

Chiar daca este o reteta simpla, este indicat sa folosesti ingrediente de calitate, in special niste carnati buni, preferabil de casa. De asemenea, poti folosi si chorizo, un carnat picant spaniel, foarte aromat si gustos, care va conferi preparatului tau un gust aparte.

Aceasta mancare se serveste calda, cu verdeata tocata  deasupra si o salata verde, simpla, cu lamaie si ulei de masline.

Ingrediente 3 portii – 1 vas

6 cartofi mari, 1 ceapa alba, 4 linguri  cu smantana 18%, 2 oua, 7 rosii cherry, 3 carnati semiafumati, sare si piper dupa gust, 100 gr cascaval, 3 fire patrunjel verde.




Mod de preparare Cartofi cu carnati la cuptor

Carnatii se frig pe ambele parti  intr-o tigaie grill .

Spalam legumele (ceapa, cartofii) , indepartam coaja si le spalam. Taiem cartofii in cuburi potrivite si ii fierbem pentru  10 minute.

Intr-un vas ceramic punem cartofii , ceapa taiata felii si carnatii  taiati rondele.

Cartofi cu carnati la cuptor

Smantana se amesteca energic cu ouale , sare si piper pana obtinem o compozitie omogena  si apoi o adaugam peste cartofi.

Rosiile le taiem in doua parti si le asezam deasupra cartofilor.




Cartofi cu carnati la cuptor

Introducem vasul la cuptor pentru 25 minute/ 180C.

Presaram cascavalul razuit si introducem  la cuptor pentru inca 5 minute.

Se presara patrunjel verde maruntit  si se serveste.

Pofta Buna!




Salvează

Salvează

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.