Ardei in sos de rosii

Ardei in sos de rosii
Ingrediente:

5 kg ardei gogosar, 1.5 kg bulion, 500 ml otet , 400 ml ulei, boabe de piper, foi de dafin, 500 gr zahar, 80 gr sare.

5/5 - (7 votes)

Spalam ardeii, ii taiem  pe jumatate si indepartam  cotoarele cu seminte.
Ardeiul se taie fasii potrivite ca dimensiune, cca 1 cm.
Intr-un tuci adaugam : uleiul, bulionul, zahar, sare, otet, boabele de piper si foile de dafin.
Punem  la foc si lasam  sa fiarba cca 10 minute.
Ardei in sos de rosiiAdaugam ardeiul  si lasam pe foc maxim  15 minute , amestecand periodic.
Ardeiul trebuie sa fie aproape acoperit de sos si sa nu fiarba in clocote.
Ardei in sos de rosiiIl transferam in  borcane sterilizate si inchidem ermetic.
Se pun la  Baine Marie timp de 50 minute.
Dupa sterilizare, borcanele  se invelesc cu un servet de bucatarie si le lasam sa se racesca.
Se pastreaza in camara.
Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *