Ingrediente 13 borcane de 800 gr.
5 kg ardei gogosar, 1.5 kg bulion, 500 ml otet , 400 ml ulei, boabe de piper, foi de dafin, 500 gr zahar, 80 gr sare.
Preparare
Spalam ardeii, ii taiem pe jumatate si indepartam cotoarele cu seminte.
Ardeiul se taie fasii potrivite ca dimensiune, cca 1 cm.
Intr-un tuci adaugam : uleiul, bulionul, zahar, sare, otet, boabele de piper si foile de dafin.
Punem la foc si lasam sa fiarba cca 10 minute.

Adaugam ardeiul si lasam pe foc maxim 15 minute , amestecand periodic.
Ardeiul trebuie sa fie aproape acoperit de sos si sa nu fiarba in clocote.

Il transferam in borcane sterilizate si inchidem ermetic.
Se pun la Baine Marie timp de 50 minute.
Dupa sterilizare, borcanele se invelesc cu un servet de bucatarie si le lasam sa se racesca.
Se pastreaza in camara.
Pofta Buna!