Budinca de dovlecei

Budinca de dovlecei
Ingrediente:

2 dovlecei mai mari , 3 oua, 150 gr branza telemea, 2 linguri smantana, 4  linguri faina, 1/2 praf de copt, 1/2 legatura de patrunjel, 1/2  lingurita  sare (pentru dovlecei), piper si sare dupa gust, 50 gr cascaval.

Timp preparare

50 minute

Nr. portii

1 tava/ dimensiune 30x18 cm.

5/5 - (53 votes)

Reteta Budinca de dovlecei este un preparat gustos, care se prepara usor, cu ingrediente la indemana.

Spalam dovleceii, ii razuim,  ii punem  intr-un vas si presaram sare.

Amestecam  si ii lasam deoaparte,  30 de minute.

Se storc si se pun intr-un bol mai mare.

Adaugam  branza telemea maruntita, ouale, smantana , patrunjelul taiat marunt, sare   si piper dupa gust.

Adaugam faina, praful de copt si amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

Compozitia obtinuta  se pune intr-o tava termorezistenta (dimensiune 30×18 ) ,  tapetata cu hartie de copt.

O intindem uniform  si presaram cascaval razuit.

Se coace cca 35 minute/ 180C.

Dupa coacere, budinca de dovlecei  se lasa sa se racesca si apoi se portioneaza.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *