2 dovlecei mai mari , 3 oua, 150 gr branza telemea, 2 linguri smantana, 4 linguri faina, 1/2 praf de copt, 1/2 legatura de patrunjel, 1/2 lingurita sare (pentru dovlecei), piper si sare dupa gust, 50 gr cascaval.
- Dovleceii se spala si se razuiesc pana la seminte. Dovleceii razuiti se pun intr-un vas si presaram sare.
- Amestecam usor si ii punem deoparte pentru 30 minute.
- Se storc si se pun intr-un bol mai mare. Adaugam branza telemea maruntita, ouale, smantana , patrunjelul taiat marunt, sare daca mai necesita si piper dupa gust. Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
- Compozitia rezultata se pune intr-o tava termorezistenta (dimensiune 30×18 ) , tapetata cu hartie de copt.
- Compozitia se niveleaza si presaram cascaval razuit.
- Se coace cca 35 min la 180C.
- Dupa coacere, budinca de dovlecei se lasa sa se racesca si apoi se portioneaza.
Pofta Buna!