Budinca de conopida

Budinca de conopida
Ingrediente:

1 conopida medie, 3 oua, 3 linguri smantana, 150 gr sunca presata, 100 gr cascaval, sare si piper dupa gust.

Pentru uns forma: 10 gr unt, 3  linguri pesmet.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

1 vas cu diametru 20 cm.

5/5 - (27 votes)

Budinca de conopida, un preparat delicios si hranitor. Reteta Budinca de conopida este simpla si rapida.

Conopida se desface buchetele si se pune pentru  20 de minute   in apa rece cu sare ( 1lingura).

Fierbem conopida  pentru  5 minute, iar sunca se taie cubulete.

Omogenizam smantana cu oua , sare si piper.

Forma se unge cu unt  si se tapeteaza cu pesmet (2 linguri).

Se adauga un strat de conopida si    jumatate din cantitatea de sunca.

Se adauga un strat  de conopida si  restul de sunca .

Adaugam ultimul strat de conopida, se toarna compozitia cu smantana si oua apoi se presara cu restul de pesmet.

Se coace la 180C,  pana capata o culoare usor aurie.

Se serveste imediat.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *