4.9/5 - (20 votes)
Ardei pentru iarna, o reteta foarte simpla si delicioasa. Reteta Ardei pentru iarna iti garanteaza bunatate maxima. Ardeiul are un gust dulceag, usor acrisor si este ideal langa friptura.
Hreanul se curata, se spala si se taie rondele.
Spalam gogosarii si ii taiem felii.
Intr-un vas mai mare se amesteca sarea cu zaharul, se adauga ardeiul si amestecam.
Se acopera vasul cu un servet si se pune in camara pana a doua zi.
Se lasa cca 20-24 ore , in acest timp se formeaza un suc dulceag usor sarat.
Se aseaza ardeii in borcane sterilizate , adaugam rondele de hrean, foi de dafin si piper boabe.
Se pune peste ardei sucul amestecat cu otet, se inchid borcanele ermetic si le transferam la camara.
Pofta Buna!
2 thoughts on “Ardei pentru iarna”
vreau o reteta cu ardei pt umplut pastrati p iarna
ardeii pentru umplut se curata de samanta din interior ii fierbi putin,ii lasi sa se raceasca,si ii bagi la congelator in pungi!