Ardei pentru iarna

Ardei pentru iarna
Ingrediente:

5 kg ardei gogosar intreg, 500 ml otet, 400 gr zahar, 100 gr sare grunjoasa, piper boabe, foi de dafin, hrean.

4.9/5 - (20 votes)

Ardei pentru iarna, o reteta foarte simpla si delicioasa. Reteta Ardei pentru iarna iti garanteaza bunatate maxima. Ardeiul are un gust dulceag, usor acrisor si este ideal langa friptura.

Hreanul se curata, se spala si se taie rondele.

Spalam gogosarii  si ii taiem  felii.

Intr-un  vas mai mare se amesteca sarea cu zaharul, se adauga ardeiul si amestecam.

Se acopera vasul  cu un servet si se pune in camara  pana a doua zi.

Se lasa cca 20-24 ore , in acest timp se formeaza un suc dulceag usor sarat.

Se aseaza ardeii in borcane sterilizate , adaugam  rondele de hrean, foi de dafin si  piper boabe.

Se pune peste ardei  sucul amestecat cu otet, se inchid borcanele  ermetic  si le transferam la camara.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

2 thoughts on “Ardei pentru iarna”

  1. Barbuta_georgiana

    ardeii pentru umplut se curata de samanta din interior ii fierbi putin,ii lasi sa se raceasca,si ii bagi la congelator in pungi!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *