Vinete umplute cu legume, o optiune delicioasa si sanatoasa pentru cei care doresc sa savureze o masa echilibrata si plina de arome. Aceasta reteta combina gustul delicat si textura cremoasa a vinetelor cu savoarea si prospetimea legumelor proaspete, rezultand un preparat cu adevarat apetisant. Vinete umplute cu legume pentru mese in familie.
Spalam vinetele si le curatam coaja partial.
Le taiem pe jumatate si le punem intr-un vas cu apa calda, zeama de lamaie si 1 lingurita de sare.
Asezam o farfurie si o greutate astfel incat vinetele sa stea in lichid.
Le lasam in lichid 30 minute, apoi se scot si se storc usor.
Preincalizm cuptorul la 180C.
Indepartam miezul vinetelor cu ajutorul unei linguri – vezi foto.
Miezul se pune intr-un vas cu apa calda si un praf de sare.
Ungem vinetele cu ulei , 5 ml pentru fiecare vanata.
Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le introducem la cuptor pentru 15 minute/180C.
Preparare umplutura
Curatam si spalam legumele. Tocam ceapa, taiem ardeiul si rosiile cubulete, iar patrunjelul se marunteste.
Punem restul de ulei la incins, adaugam ceapa, un praf de sare si calim pentru 3 minute.
Adaugam ardeiul si continuam calirea inca 2 minute.
Adaugam miezul de vinete stors si maruntit.
Calim 3 minute si adaugam rosiile taiate cubulete.
Mai lasam pe foc 5 minute si apoi adaugam: usturoiul pisat, 1/2 legatura de patrunjel maruntita, sare si piper dupa gust.
Amestecam si umplem vinetele cu compozitia rezultata.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180C si le lasam cca 30-35 minute.
Restul de patrunjel se marunteste si il presaram peste vinetele umplute.
Sa aveti pofta!