Prajitura Haios este desertul perfect pentru orice moment de rasfat! Cu o combinatie delicioasa de aluat in foi si umplutura de gem, aceasta prajitura te va cuceri de fiecare data. Descopera reteta simpla si rapida care va deveni favorita ta!
Aluat 2– Osanza se trece prin masina de tocat carne sau robot.
Punem faina intr-un vas, adaugam osanza si amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
Se imparte in patru bucati.
Aluat 1– Mixam galbenusurile cu smantana, zaharul, zaharul vanilat, otetul si apa minerala.
Adaugam faina si amestecam pana obtinem un aluat omogen.
Aluatul se acopera cu folie alimentara si se pune la rece pentru 30 minute.
Asezam aluatul 1 pe blatul de lucru presarat cu faina. Se intinde cu ajutorul fainii intr-o foaie de grosime potrivita (0.5 cm).
Pe 2/3 din suprafata aluatului intindem prima parte din aluatul 2 (cu osanza).
Aluatul cu osanza se distribuie in portii mici si se intinde usor cu mana.
Cu partea neunsa acoperim partea din mijloc si peste se pune partea din dreapta.Apoi impaturim de jos in sus pe 1/3 si de sus in jos.
Aluatul format se pune la rece pentru 10 minute.
Operatia se repeta de 4 ori , pana terminam aluatul cu osanza.
Aluatul cu osanza se imparte in doua parti egale.
Se intinde intr-o foaie de grosime 0.5 cm si se taie in patrate.
Pe fiecare bucata de aluat adaugam o lingurita cu gem.
Unim doua colturi la fiecare bucata de aluat si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Le coacem cca 25 minute ( cuptorul preincalzit la 180C).
Dupa coacere le pudram cu zahar farin vanilat.
Pofta Buna!










