Prajitura Haios

Prajitura Haios
Ingrediente:

Aluat 1- 2 galbenusuri, 1 lingurita otet, 1 praf sare, 200 ml apa minerala, 30 gr zahar, 1 lingura plina smantana 20% grasime, 350 gr faina alba + 50 gr pentru intins aluatul, 10 gr zahar vanilat.

Aluat 2- 350 gr osanza cruda, 250 gr faina.

Umplutura: gem de prune

Decor: zahar farin vanilat

Timp preparare

2 ore

Nr. portii

24

5/5 - (28 votes)

Prajitura Haios este desertul perfect pentru orice moment de rasfat! Cu o combinatie delicioasa de aluat in foi si umplutura de gem, aceasta prajitura te va cuceri de fiecare data. Descopera reteta simpla si rapida care va deveni favorita ta!

Aluat 2– Osanza se trece prin masina de tocat carne sau robot.

Punem faina intr-un vas, adaugam osanza si amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

Se imparte in patru bucati.

Aluat 1– Mixam galbenusurile  cu smantana, zaharul, zaharul vanilat, otetul si apa minerala.
Adaugam faina  si amestecam pana obtinem  un aluat omogen.
Aluatul  se acopera cu folie alimentara si se pune la rece pentru 30 minute.

Asezam aluatul 1 pe blatul de lucru presarat cu faina. Se intinde cu ajutorul fainii intr-o foaie de grosime potrivita (0.5 cm).
Pe 2/3 din suprafata aluatului intindem prima parte din aluatul 2 (cu osanza).

Aluatul cu osanza se distribuie in portii mici si se intinde usor cu mana.
Cu partea neunsa acoperim partea din mijloc si peste se pune partea din dreapta.Apoi impaturim  de jos in sus pe 1/3 si de sus in jos.

Aluatul format se pune la rece pentru 10 minute.

Operatia se repeta de 4 ori , pana terminam aluatul cu osanza.

Aluatul cu osanza se imparte in doua parti egale.

Se intinde intr-o foaie de grosime 0.5 cm si se taie in patrate.

Pe fiecare bucata de aluat adaugam o lingurita cu gem.

Unim doua colturi la fiecare bucata de aluat si le  asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Le  coacem cca 25 minute ( cuptorul preincalzit la 180C).

Dupa coacere le pudram cu zahar farin vanilat.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Utile in bucatarie

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *