Zacusca de vinete cu ardei copt

Ingrediente:

8 kg vinete coapte, 4.5 kg ardei copt, 3 kg rosii proaspete, 3 kg ceapa, 800 ml ulei, piper, sare, 2 foi de dafin.

Timp preparare

3 ore

Nr. portii

48 borcane/370 ml

5/5 - (17 votes)

Zacusca de vinete cu ardei copt, reteta perfecta pentru mese in familie. Reteta Zacusca de vinete cu ardei copt va garanteaza o conserva delicioasa.

Cantitatea prezentata in ingrediente este cea finala, dupa coacere si curatare.

Ceapa se tine in apa rece 30 minute si se trece prin masina de tocata.

Rosiile cu coaja, le taiem in felii potrivite si le trecem prin masina de tocat.

Turnam uleiul  intr-un tuci si il punem pe foc.

Dupa cateva secunde, sa se incinga, adaugam ceapa.

Amestecam periodic pentru 30 de minute.

Adaugam rosiile, amestecam si continuam fierberea pentru 50 de minute, amestecand periodic.

Ardeiul copt se trece prin masina de tocat si apoi se transfera in tuci, peste compozitia de rosii si ceapa.

Adaugam foile de dafin si amestecam periodic, pentru 40 de minute.

Adaugam vinetele tocate, sare si  piper dupa gust.

Amestecam periodic pentru 20 de minute.

Scoatem foile de dafin, potrivim de sare si piper si o transferam in borcane.

Inchidem ermetic borcanele si le sterilizam  pentru 30 de minute.

Dupa timpul de sterilizare, lasam borcanele in apa fierbinte pana a doua zi.

Zacusca de vinete cu ardei copt  se pastreaza la loc uscat si racoros.

Sa aveti pofta!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *