8 cartofi medii
Umplutura: 150 gr branza telemea, 1 ou, 50 gr muschi de porc (3 felii), 1 ceapa , 3 linguri ulei, sare si piper dupa gust.
Decor : patrunjel verde.
Cartofii se spala si se curata cu un burete aspru.
Se inteapa usor, cu o furculita de jur imprejur , se ung cu ulei si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se coc in cuptor la 200 C pentru 50 minute. Ii lasam se racoreasca cateva momente, apoi taiem cu grija capacele.
Se scobesc de miez, cu grija , lasand putin miez pe coaja. Miezul se pune intr-un vas si se paseaza.
Intr-o tigaie se pune restul de ulei la incins , se adauga muschiul taiat cubulete, ceapa maruntita si se prajeste totul 2 minute.
Se lasa sa se racoreasca 1-2 minute, apoi se pune peste cartofi.
Se adauga 1 ou , sare si piper dupa gust si branza telemea rasa.
Se amesteca bine pana formam o compozitie omogena.
Se umplu cartofii scobiti cu compozitia formata , se pun din nou in tava si se dau la cuptor pentru 15 minute la 180C.
Setam cuptorul pe grill si mai lasam cartofii pentru 3 minute.
Se servesc cartofii calzi , cu sos de iaurt si patrunjel taiat marunt.
Pofta Buna!