Cartofi umpluti cu branza

Cartofi umpluti cu branza
Ingrediente:

8 cartofi medii

Umplutura: 150 gr branza telemea, 1 ou, 50 gr muschi de porc (3 felii), 1 ceapa , 3 linguri ulei, sare si piper dupa gust.

Decor : patrunjel verde.

Timp preparare

1 ora si 20 de minute

Nr. portii

8

4.8/5 - (30 votes)

Cartofi umpluti cu branza, un preparat foarte gustos si hranitor. Reteta Cartofi umpluti cu branza se prepara la cuptor, este simpla si delicioasa.

Cartofii se spala si se curata cu un burete aspru.

Cartofi umpluti cu branza

Se inteapa usor, cu o furculita de jur imprejur , se ung cu ulei si se pun intr-o tava  tapetata cu hartie de copt.

Se coc in cuptor la 200 C,  pentru 50 minute.

Ii lasam se racoreasca cateva momente,  apoi taiem cu grija  capacele.

Se scobesc de miez, cu grija , lasand  putin miez pe coaja. Miezul se pune intr-un vas si se paseaza.

Intr-o tigaie  se pune restul de ulei  la incins , se adauga muschiul taiat cubulete, ceapa maruntita  si lasam pe foc  2 minute, amestecand periodic.

Se lasa sa se racoreasca 1-2 minute,  apoi se pune peste  cartofii pasati.

Cartofi umpluti cu branza

Adaugam oul, sare, piper dupa gust si branza telemea rasa.

Amestecam pana formam o compozitie omogena.

Se umplu cartofii scobiti  cu compozitia formata , se pun din nou in tava si se dau la cuptor pentru 15 minute / 180C.

Cartofi umpluti cu branzaSetam cuptorul pe grill si mai lasam cartofii pentru 2 minute.

Se servesc cartofii calzi ,  cu sos de iaurt si patrunjel taiat marunt.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Utile in bucatarie

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *