Cartofi umpluti cu branza, un preparat foarte gustos si hranitor. Reteta Cartofi umpluti cu branza se prepara la cuptor, este simpla si delicioasa.
Cartofii se spala si se curata cu un burete aspru.
Se inteapa usor, cu o furculita de jur imprejur , se ung cu ulei si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se coc in cuptor la 200 C, pentru 50 minute.
Ii lasam se racoreasca cateva momente, apoi taiem cu grija capacele.
Se scobesc de miez, cu grija , lasand putin miez pe coaja. Miezul se pune intr-un vas si se paseaza.
Intr-o tigaie se pune restul de ulei la incins , se adauga muschiul taiat cubulete, ceapa maruntita si lasam pe foc 2 minute, amestecand periodic.
Se lasa sa se racoreasca 1-2 minute, apoi se pune peste cartofii pasati.
Adaugam oul, sare, piper dupa gust si branza telemea rasa.
Amestecam pana formam o compozitie omogena.
Se umplu cartofii scobiti cu compozitia formata , se pun din nou in tava si se dau la cuptor pentru 15 minute / 180C.
Setam cuptorul pe grill si mai lasam cartofii pentru 2 minute.
Se servesc cartofii calzi , cu sos de iaurt si patrunjel taiat marunt.
Pofta Buna!