Sarmalute in foi de varza dulce

Sarmalute in foi de varza dulce
Ingrediente:

1 varza mare -proaspata, 1 crenguta de cimbru uscat, piper, 3 foi de dafin, 2 ardei gogosari.

Umplutura

700 gr carne tocata de porc , 250 gr orez cu bob rotund, 2 cepe, 1 lingura boia de ardei dulce, 100 ml bulion, sare, piper dupa gust, 100 ml ulei , 1 legatura de marar proaspat.

Timp preparare

1 ora si 30 de minute

Nr. portii

25 bucati

5/5 - (14 votes)

Sarmalute in foi de varza dulce, o bunatate pentru masa de pranz. Servite cu mamaliguta si ardei iute, sarmalutele in foi de varza dulce sunt un adevarat deliciu.

Cu ajutorul unui cutit  se scoate cotorul de la varza.

Intr-o oala de capacitate peste 4 l se pune apa + 1 lingura sare, la fiert  .

Dupa primul clocot se introduce capatana de varza .

Frunzele oparite se desprind  in timpul fierberii si se scot (treptat)  intr-un vas.

Frunzele rupte sau cele care sunt mai groase  le tocam pentru  patul  sarmalutelor.

Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei , pentru 5 minute.

Adaugam boia de ardei dulce, bulionul si amestecam.

Inchidem focul si lasam sa se raceasca.

Amestecam toate ingredientele: ceapa calita in ulei  cu bulion si boia, carnea tocata , orez , sare si piper dupa gust, mararul tocat marunt.

Avem nevoie de o oala inalta, asezam jumatate din varza tocata si cimbru.

Formam sarmalutele: folosim 1 lingura de umplutura si o frunza de varza, se ruleaza (asezati frunza pe un blat de bucatarie sau farfurie, la un capat puneti o lingura de umplutura, ridicati marginile lungi si rulati din capatul opus) si se aseaza in oala, unele peste altele.

Deasupra adaugam restul de varza tocata, gogosarii razuiti si piper dupa gust.

Adaugam  apa calda cat sa le acopere.

Punem cratita pe foc , o acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic,  pentru 1 ora.

Se servesc calde,  cu smantana, ardei iute si mamaliguta.

Pofta Buna laSarmalute in foi de varza dulce!

Distribuie reteta

Utile in bucatarie

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *