Saratele cu salam

Saratele cu salam
Ingrediente:

400 gr faina alba + 1 lingura pentru intins, 180 gr unt 82% grasime ( rece) , 100 gr smantana grasa (35% grasime) (rece),  100 gr  branza telemea,  2 gr sare, 100 gr salam de Sibiu (feliat subtire), 1 ou, mac si susan pentru decor.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

1 platou

5/5 - (19 votes)

Vrei sa impresionezi musafirii cu un aperitiv savuros si satios? Iti recomand sa incerci aceasta reteta de saratele cu salam, care sunt fragede si foarte gustoase! Aluatul  pe baza de unt, smantana si branza este simplu de preparat si nu necesita  drojdie sau praf de copt. Saratele cu salam, reteta ideala pentru Craciun, Paste sau orice alta ocazie speciala. In plus, daca iti plac aperitivele festive cu un gust intens de salam, nu vei regreta! Nu ai nevoie de multe ingrediente, iar rezultatul va surprinde pe toata lumea! Daca iti plac saratelele, incearca si reteta Covrigei cu branza.

Saratele cu salam

Pregatirea aluatului 
Intr-un bol mare, amestecam untul, smantana, branza  (razuita) si sarea.

Adaugam faina si amestecam pana obtinem un aluat omogen.

*** Daca considerati ca aluatul este moale, mai adaugati faina. 

Adaugam salamul taiat marunt.

Amestecam pana se incorporeaza. Se pune la rece pentru 12 ore, de preferat peste noapte.

Odata ce aluatul este gata, il asezam pe un blat pudrat cu faina si il intindem intr-o foaie subtire, de aproximativ 5 mm grosime.

Decupam saratele cu o forma, care o preferati, si le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Saratele cu salamLe ungem cu ou batut si presaram mac, susan, pentru un decor crocant si savuros.

Saratele cu salam

Preincalzim cuptorul la 200°C (caldura sus si jos). Coacem saratelele timp de 15-20 de minute, pana devin aurii si crocante.

Saratele cu salam Le lasam sa se raceasca si le asezam pe platouri de servire Sunt perfecte ca aperitiv sau gustare pentru orice ocazie! Sa aveti pofta!

Distribuie reteta

Utile in bucatarie

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *